صنعت تراشه در سال اخیر موفقیت بزرگی را به دست آورد. هم اپل و هم هواوی اولین تراشههای مبتنی بر معماری ۷ نانومتری را معرفی کردند و تا پایان سال جاری، کوالکام هم اولین تراشه ۷ نانومتری خود را معرفی خواهد کرد. در چند سال گذشته، شاهد پیشرفت روزافزون تراشه های گوشیهای هوشمند بودهایم و در این زمینه شرکتهای قدیمی مانند AMD و اینتل دیگر حرف چندانی برای گفتن ندارند.
گوشیهای هوشمند بدون شک اصلیترین نیروی محرکهای هستند که صنعت تراشه ها را رو به جلو حرکت میدهند. علاوه بر این، حالا در کنار بخش پردازنده و پردازنده گرافیکی، روزبهروز به تراشههای مجهز به سختافزارهای مربوط به یادگیری ماشینی افزوده میشود. در کنار این پیشرفتهای به دست آمده، باید خاطرنشان کنیم که تراشههای موبایل هنوز هم پتانسیل بسیار زیادی برای پیشرفت دارند.
سیستم روی یک تراشه (SoC) اصلیترین چیزی است که قابلیتهای گوشیهای هوشمند را امکانپذیر میکند. ترکیب پردازنده و مودم در یک تراشه به شرکتها کمک کرد که هزینه ساخت گوشیهای هوشمند خود را پایین بیاورند و مصرف انرژی آن را بهینهتر کنند. حالا در گوشیهای هوشمند پیشرفته، شاهد بهرهگیری از تراشههایی هستیم که علاوه بر پردازنده، پردازنده گرافیکی و مودمها، از پردازندههای مربوط به تصویر، ویدیو، نمایشگر و سیگنال دیجیتالی بهره میبرند و تمام این موارد در یک فضای بسیار محدود تعبیه شده است.
مبنای چنین ایدهای بسیار ساده است؛ با اختصاص سختافزارهای مختلف برای وظایف گوناگون، عملکرد نهایی بهبود مییابد و مصرف انرژی هم بهینهتر خواهد شد. جدیدترین سختافزار تازهنفسی که وارد این عرصه شده، سختافزارهای مربوط به شبکههای عصبی است. بخشی که تا حالا سروصدای زیادی در دنیای تکنولوژی ایجاد کرده است.
تراکم سیلیکونها به حدی رسیده که تعبیهی بخشهای مختلف در یک تراشه کوچک دیگر یک چالش مهم محسوب نمیشود. از بین چالشهای پیش روی تولیدکنندگان تراشهها میتوانیم به بهبود حافظه و پیوند پهناهای باند، بهبود معماری تراشه برای بهرهوری بهتر و در نهایت کاهش مصرف انرژی اشاره کنیم.
تراشه های موبایل با حرکت در این جهت میتوانند بازارهای سنتی را هم به چالش بکشند. بهعنوان مثال میتوانیم به تراشه Tegra ساخت انویدیا اشاره کنیم که در کنسول بازی نینتندو سوییچ تعبیه شده و همچنین تعدادی از لپتاپهای مبتنی بر اینترنت ۴G LTE هم از چنین تراشههایی بهره میبرند.
شرکت ARM پیشبینی کرده که عملکرد مربوط به معماری پردازندههایش در آیندهی نزدیک آنقدر پیشرفت میکند که بهزودی میتوانند بهعنوان یک رقیب قدر در صنعت لپتاپها مطرح شوند. هرچند ویندوز ۱۰ مبتنی بر معماری ARM هنوز نیازمند تلاش برای پشتیبانی از نرمافزارها و کاربردهای مختلف است، اما این تراشهها آنقدر پیشرفته شدهاند که کوالکام برای کامپیوترهای «همیشه متصل» (always connected) تراشهی اسنپدراگون ۸۵۰ را معرفی کرده است. پشتیبانی تراشههای موبایل از مودمهای ۴G و ۵G، بهرهگیری از شبکههای عصبی و ارائهی عمر باتری بالا از مواردی هستند که میتوانند جذابیت کامپیوترهای سنتی را افزایش بدهد.
صنعت تراشه در سال اخیر موفقیت بزرگی را به دست آورد. هم اپل و هم هواوی اولین تراشههای مبتنی بر معماری ۷ نانومتری را معرفی کردند و تا پایان سال جاری، کوالکام هم اولین تراشه ۷ نانومتری خود را معرفی خواه...
سامسونگ برنامههای مفصلی برای سهماهه نخست سال ۲۰۱۹ در ذهن دارد. این شرکت در این مدت میخواهد تعدادی از جذابترین گوشیهای ردهبالای خود، از جمله اولین گوشی تاشو و گلکسی اس ۱۰ که شامل مدل ۵G هم هست، م...
در سال ۲۰۱۸، پهپاد ها در زمینههای مختلف به کار گرفته میشوند و بهرهگیری از آنها دیگر به یک امر عادی بدل شده است. در حال حاضر، این پرندهی هدایتپذیر از راه دور یا به اختصار پهپاد، از بخش نظامی گرفت...